Septyk.
Oficjalny dystrybutor
With Hazel - surowca kosmetycznego i farmaceutycznego w tej części Europy.
English version - press here
Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem destylatu Witch Hazel (Hamamelis virginiana) w Polsce i Ukrainie. Jesteśmy również przedstawicielem na całą wschodnią Europę.
Surowiec importujemy z East Hampton, Connecticut
U.S.A. z American Distilling.
American Distilling to największy na świecie producent destylatu z Witch
Hazel na świecie. Naszym dostawcą jest Botanicals & Natural Products
Ltd.. z którym jesteśmy związani umowami na wyłączność. Zapraszamy do
zapoznania się z ich stroną internetową
www.whazel.co.uk na której możecie się państwo upewnić, że jesteśmy
oficjalnym dystrybutorem.
Na terenie Polski tylko my mamy w ofercie czysty oryginalny destylat z Witch Hazel, w swojej ofercie posiadamy m.in. destylat o zawartości Witch Hazel 99,8%. Tylko w postaci destylatu Oczar wykazuje pożądane działanie i wzbogaca miarodajnie produkt, ekstrakt wodno-glikolowy który nie jest destylatem nie gwarantuje tej skuteczności.
Witch Hazel jest powszechnie stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym Już setki lat temu Indianie Północnoamerykańscy odkryli oczar wirginijski (Hamamelis Virginiana). Doceniając jego właściwości leczenie nazwali go "Świętą rośliną Indian". Już wtedy stosowano liście i korę jako środek przeciwbiegunkowy w czerwonce i biegunkach innego pochodzenia, jako lek przeciwkrwotoczny, tonizujący, przyspieszający gojenie się ran oraz stłuczeń i zadrapań.